Sondre Lerche og Victoria Sandøy har laget to bøker sammen på kort tid. I fjor kom Snømannens jul, og i år den fargerike bildeboka En flue fløy.
Sistnevnte har fått svært gode tilbakemeldinger fra både lesere og kritikere, og et solid terningkast 5 fra Nettavisen. Men de to har aldri møttes fysisk – før nå!
– Endelig!, sier Lerche da han kommer inn døra og de får hver sin bok å kikke i.
Se det rørende møtet i videoen over.
Endelig sammen
Det er selvsagt mye på grunn av pandemien at duoen ikke har møttes før nå, men de to bor også på hver sin kant av landet. Da En flue fløy kom fra trykkeriet, åpnet det seg en anledning til å møtes.
– Noe av det jeg ville feire er at korpset er det første aktive møtet med musikken. Jeg har ikke gått i korps selv, men det at korpskulturen står så sterkt er veldig kult, sier Lerche.
Mens Victoria Sandøy tenkte mye på hvordan det lille korpset hennes gikk tett i tett å spilte sammen, mens resten av verden måtte holde avstand.
– Ja her får vi være sammen på den måten vi håper vi kan være igjen, istemmer Lerche.
På høyde med klassikere
I En flue fløy forviller en flue seg inn i et korps som er ute og marsjerer, og brått blir det både ulyder og feiltrinn. Det er en morsom og finurlig fortelling for barn mellom 3 og 6 år, og passer ekstra godt for alle som liker å lage lyd, både med og uten instrumenter.
Klassekampens anmelder Hadle Oftedal Andersen sparer ikke på lovordene når han skriver om En flue fløy. Han trekker blant annet frem det gode samspillet mellom tekst og illustrasjoner:
«Slike biletbøker med absurde, rima forteljingar kjenner me i dag best frå engelske Julia Donaldson og Axel Scheffler sine bøker, mellom anna om Gruffalo. Og den boka me her har føre oss, «En flue fløy», med tekst av Sondre Lerche og illustrasjonar av Victoria Sandøy, er heilt på høgde med desse moderne klassikarane.»